OVER ONS

De Plek Die Je Moet en Doet Ontmoeten

Cultureel-centrum Het Bastion bestaat al sinds de jaren 70 in de vorige eeuw. Daarvoor was het monumentale pand in gebruik als exercitie- en kanonnenloods in de tijd dat Schoonhoven nog garnizoensstad was. Het Regiment van Heutsz was lange tijd gelegerd in de zilverstad.

Vele tientallen jaren werd het gebouw gebruikt als dorpshuis waarin veel evenementen werden georganiseerd en waarbij de Stichting Het Bastion als eigenaar/beheerder optrad. Door de jaren heen werd de inrichting en de horeca van Het Bastion steeds verder verbeterd en gebruiksvriendelijker. Toen de voormalige gemeente Schoonhoven in de jaren 90 besloot het gebouw te privatiseren kwam muziekvereniging T.A.V.E.N.U. in actie omdat dreigde dat zij haar repetitielocatie zou gaan verliezen. In 1995 werd de Stichting Het Bastion ’95 opgericht met als doel het gebouw te behouden voor Schoonhoven als multifunctioneel centrum. Bijzonder is dat dit vele jaren later goed is gelukt dankzij de belangeloze inzet van vele vrijwilligers, afkomstig van T.A.V.E.N.U. en andere sympathisanten.

Steeds vaker melden zich vaste huurders zodat de continuïteit kon worden gewaarborgd.

Inmiddels is Het Bastion niet meer weg te denken in Schoonhoven en wordt het vrijwel dagelijks gebruikt door een keur een verenigingen, stichtingen, organisaties, overheid, bedrijven en inwoners uit de ruime regio.

In 2020 viert men het 25-jarig bestaan van de huidige stichting.

Wie zijn wij?

René Kuzee
René KuzeeVoorzitter
Egbert v/d Veen
Egbert v/d VeenAlgemeen Bestuurslid
Huig Schouten
Huig SchoutenPenningmeester
Ria Sterrenburg
Ria SterrenburgBeheer & Exploitatie
Bas v/d Kleijn
Bas v/d KleijnSecretaris
DAnsavond Het BASTION Schoonhoven

WANNEER IS de volgende dansavond?

FEESTAVOND HET BASTION SCHOONHOVEN

HET BASTION VIERT FEEST!

HET PERFECTE FEEST regel je bij het BASTION

NEEM CONTACT MET ONS OP

LAATSTE NIEUWS

BEKIJK HIER HET LAATSTE NIEUWS

FEESTAVOND

DE GEZELLIGSTE PLEK

VERGADERZAAL

EEN PRACHTLOCATIE VOOR EEN GOED GESPREK